SeaScape ile Gerçekleştirilen AMA Etkinliği Özeti 

  • Kriptobi
  • Şubat 10, 2021
  • 0
  • 357 görünümler
SeaScape

 

Türkiye’nin kripto paralar konusundaki en aktif gruplarından biri olan Kriptobi Telegram grubu, 29 Ocak 2021 tarihinde Seascape projesi CEO’su David ile COO’su Nicky’yi ağırladı. Etkinliğimizin ilk aşamasında Seascape projesi topluluk üyelerimize grup yöneticilerinin soruları ve konuğumuzun cevaplarıyla tanıtıldı, ikinci aşamasında Twitter üzerinden toplanan 3 soru konuğumuza yöneltildi ve üçüncü aşamasında ‘’Canlı Soru-Cevap’’ aşaması tamamlandı. İkinci ve üçüncü aşamada sorusu cevaplanan topluluk üyelerimiz, 10$ değerindeki hediye ile ödüllendirildi. Eğer siz de gelecekteki AMA etkinliklerine katılmak, bilgilenirken kazanmak istiyorsanız Kriptobi topluluğuna (https://t.me/kriptobi ) katılmayı unutmayın.

 

AŞAMA 1 (Grup Yöneticilerimizin Soruları, Konuğumuzun Cevapları)

Soru 1. Seascape nedir? Ve Seascape ağını oluşturmanın arkasındaki hikaye nedir?

David.  Seascape Network, Defi ve NFT ekonomileri etrafında tasarlanmış bir oyun platformudur. Ben ve ekibim çok iddialı bir blockchain strateji oyunu olan BLOCKLORDS üzerinde çalışırken, çoğu protokolde ve oyun geliştiricilere sağladıkları SDK’lerde birçok sorunu fark etmeye başladık, bu da başarılı ve ölçeklenebilir dapp’lerin geliştirilmesini küçükler için neredeyse imkansız hale getirdi.

Proje yönetimi süreçlerimizi ve iş akışımızı geliştirdikçe ve akıllı sözleşmelerdeki artan tecrübemizle, kendimiz bir platform geliştirebileceğimize ve blok zinciri dünyasına erişim için araçları diğer oyun geliştiricilerine sunabileceğimize karar verdik. Bu, DeFi konusundaki heyecanımız ve küçük projelere sağladığı ek likidite ile birlikte, bir sıçrama yapmamızı ve bunun yerine bir oyun geliştirmekten bütün bir platforma geçmemizi sağladı.

Soru 2. Seascape Network’ü diğer tüm projelerden farklı kılan Seascape Network’ü bu kadar heyecan verici kılan nedir?

Nicky.  En iyi blok zincir oyununa veya platforma sahip olduğunu iddia eden birçok proje, aslında oyun endüstrisi ile çok az deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan geliştiricilerden oluşuyor. Ekibimiz hem blok zincir ekonomilerinin nasıl inşa edildiği konusunda çok bilgili hem de bu ekonomilerin üzerinde mükemmel oyunlar yapabiliyor. Bu mükemmel kaliteye ve hem kullanıcılarımıza hem de geliştiricilerimize uygun teşviklere odaklanmanın bizi rekabetten ayıracağına ve hem blok zincirinden hem de geleneksel oyunlardan kullanıcılar kazanacağına inanıyoruz. Yayınlamak üzere olduğumuz defi mini oyunlar, en iyi oyun oyunlarını çekirdek kripto mekanikleriyle nasıl birleştirmeyi planladığımıza dair mükemmel bir örnek.
Defi’nin temel kavramlarından bazılarını alıp bunları erişimi kolay mini oyunlara dönüştürerek, çoğu defi sistemiyle bağlantılı karmaşıklık çıtasını düşürmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde iki şeye ulaşmak istiyoruz: 1. Defi mekaniğini mevcut blockchain kullanıcıları için daha eğlenceli ve heyecan verici hale getirmek. 2. Blockchain teknolojisine aşina olmayan ancak daha geleneksel mobil veya kumarhane oyunlarına alışkın ve oynayarak geçirdiği zamanla gerçek ödüller kazanmak isteyen yeni bir kalabalığı çekmek. Oynarken kazanma potansiyelini ortaya çıkardığınızda, kripto benimsemesinin daha önce hayal bile edilmemiş boyutlara yayılmasına yardımcı olacak birçok yeni kullanıcı çekecek!

Soru 3. Lütfen Yol Haritanız hakkında bilgi veriniz, Seascape Network şu ana kadar nasıl ilerliyor? Ve şu anda hangi Seascape Network’e odaklanıyor?

David.  Lansmanımızın ilk adımı, elbette temel strateji oyunumuz BLOCKLORDS’un yanı sıra, kullanıcılarımızın kazanması için harika fırsatlar sağlayacak 3 yeni DeFi mini oyununa da ev sahipliği yapacak olan Seascape oyun platformunu piyasaya sürmek olacak. Bunların hepsi Ethereum ana ağında yayınlanacak, çünkü işlem ücretleri yüksekken, değerin çoğu kullanıcılarımızın kapması için hala orada. Eth Mainnet’teki lansmanın ardından, ölçeklenebilir ücretler sunmak için Binance Akıllı Zinciri’ni başlatacağız ve bunu olabildiğince sorunsuz hale getirmek için Binance’den bir yatırım aldık!

Paylaşmak istediğimiz bir haber, Binance’in en son yatırımcımız olması, buradan daha fazlasını okuyun: https://www.binance.org/en/blog/binance-joins-seascape-network-to-take-defi-gaming-to-next-level/. Platfromumuzu taahhüt ediyoruz ve ürünler de Binance akıllı zincirinde piyasaya sürülecek.

Soru 4. Lütfen bize $CWS (Crowns) token hakkında daha fazla bilgi verin! Jetonun hangi araçları var ve jeton sahiplerine ne gibi faydalar sağlayacak?

Nicky.  Crown tokenler, Seascape Network’ün resmi belirtecidir. Aslında bunları ayrıntılı olarak tartışan bir dizi makale yazdık, ancak kısaca:
• Scape Store’dan oyun ve hizmet satın alın
• Rekabetçi getiriler elde etmek için Seascape Defi’de hisse
• Darphane ve Ticaret Deniz Manzarası standardı NFT
• Crowns ile desteklenen PCC (oyuncu tarafından oluşturulan paralar) oluşturun
• Deniz Manzarası Ağını doğrulayın ve Deniz Manzarası Zincirini güvenli hale getirin
• Borsalarda işlem yapın ve Seascape’te harcadığınız zamanlardan kazanç sağlayın

Daha fazla ayrıntı için bu makaleye göz atabilirsiniz. https://medium.com/seascape-network/crowns-the-core-pillar-of-the-seascape-network-fd899e982977.

Soru 5.  Seascape Network’ün şu ana kadar elde ettiği bazı başarılar nelerdir? Ve Seascape Network’ün özellikle 2021’de gelecek planları nelerdir?

David.  Şimdiye kadar aşağıdakileri yaptık: Yarım düzineden fazla zincir ve l2 çözümü üzerinde blok ağaları yayınladı. Ayrıca Ethereum, Binance Akıllı Zincir ve polkadot / substrat ekosistemi üzerinde DeFi protokolleri geliştirmek için birçok deney yaptık. Ayrıca, platformumuzda ürün yayınlamaya devam edecek olan dünyanın dört bir yanındaki oyun geliştiricileriyle ortaklık kurduk. Başarılarımız arasında yalnızca yayınladığımız ve üzerinde çalışmakta olduğumuz projeler değil, aynı zamanda daha önce hiç yapılmamış şekilde oyunlaştırılmış tanıma genel bir genişleme de var. Chainlink, DAO Maker ve Binance gibi güçlü şirketlerle olan ortaklığımız, ancak blockchain oyun alanındaki varlığımızı büyütürken genişlemeye devam edecek!

 

Bu cevabın ardından AMA etkinliğimizin ilk aşaması tamamlandı. Ve hemen ardından Twitter üzerinden gönderilen soruların cevaplanacağı 2. aşamamız başladı.

 

AŞAMA 2 (Twitter kullanıcılarının soruları, Konuğumuzun cevapları)

Twitter Sorusu 1
NFT bugünlerde kripto alanında büyük talep görüyor, birçok proje bu sektöre geliyor ve Sandbox ve Axie gibi harika bir gelişme sağlıyor. Seascape onlarla nasıl rekabet edecek? Seascape’in bu sektöre getirdiği “Yeni” şey nedir? (Gönderen: @Kvindvr)

Nicky.  NFT’ler 3 yıldır ortalıkta ve henüz potansiyellerine ulaşmadıkları doğru. Bunun ana nedeni, odak noktasının çok fazla onların koleksiyon yönüne odaklanması, oysa aslında bence daha az ilgi çekici olan kısımlar. Bunun nedeni, koleksiyon parçalarının tamamen spekülatif olması ve yine de yaratıcılar tarafından dijital olarak yeniden üretilme eğiliminde olmasıdır. Birkaç ay sonra insanlar faydası olmadığı için genellikle ilgilerini kaybederler. NFT’lerin gerçekten aşılması için iki şeyin olması gerekir. Kripto para biriminde ya da gerçek dünyada kendilerine atfedilen gerçek bir değere sahip olmaları gerekir ve bu değerin NFT’nin kendisi içinde paraya çevrilebilir olması gerekir. Bu, Seascape Network oyun ekosisteminde çokça keşfedeceğimiz bir şey!

Oyunda NFT’leri kullanmanın çeşitli yollarını hazırladık ve token piyasaya sürüldükten hemen sonra keşfedebileceğiniz şey, Seascape NFT’lerin stake etmesini ve CWS ödülleri kazanmasını sağlayan bir DeFi mini oyunudur. Ancak, NFT stake etme oyunumuzdan stake etme ödülleri talep ederken, stake edilmiş NFT’lerin yakılması gerekecektir. Bu, Crown’ların ve NFT’lerimizin fiyatında bir denge oluşturmak için bahsettiğimiz sonuçtur. Taç talep edebilirsiniz, ancak NFT’leri yakmanız gerekir. Ayrıca yeni NFT’ler de oluşturabilirsiniz, ancak (daha sonra yeniden yansıtılan) Taçlar harcamanız gerekecektir. Bu, Seascape Network’e değer katacağına inandığımız bir dengeleme eylemidir ve aynı zamanda etkileşim katacaktır.

Twitter Sorusu 2
Likidite, merkezi olmayan borsaların mücadelesidir, Seascape bu sorunu nasıl çözecek? (Gönderen: @rasim7878)

Nicky. Crown’larda Ethereum’da 250K USD’nin üzerinde bir başlangıç likidite havuzu sağlayacağız. Bu, herhangi birine lansmanın erken aşamasında Crown’lara el atma şansı vermek için yeterli olacaktır. TGE gününün ardından, likidite tokenlerini hissedenlere büyük madencilik ödülleri sunarak likiditeyi teşvik etmekle ilgili ilk oyunumuzu da yayınlayacağız. Likidite madenciliği bence 2020’nin en büyük yeniliğidir ve kilitli likiditeyi stabilize etme ve aynı zamanda erken destekçileri cömertçe ödüllendirme amacına hizmet ettiği için bir Uniswap lansmanı ile ilerlemekten emin olmamızın büyük bir nedeni.

Twitter Sorusu 3
Seascape kanalının MakerDAO ile iş birliği yaptığına dair duyuruyu gördüm. SHO olarak bilinen iş birliğindeki amaç ve hedefler nelerdir? MakerDAO ile iş birliği içinde ekosistemi oluşturmaya yönelik Seascape projesinde büyük haberler veya gelişmeler olacak mı? (Gönderen: @Kosavalcenkk)

David.  DAO Maker SHO kısa süre önce sona erdi ve yaklaşık 20 bin başvuru sahibi ve 100 milyonun üzerinde değer kazanılan değeri ile şimdiye kadarki en başarılı oldu! Bu, projemiz için büyük bir vızıltıya neden oldu ve her iki projemiz de merkezi olmayan ekonomide bir yol açarak ilerlerken bu ilişkilere devam etmeyi planlıyoruz! Bununla ilgili daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin. Bu etkinliğe katılanlara minnettarız ve bunun bize ve teşvikli oyun ekosistemimize getireceği gelecek için heyecan duyuyoruz!

 

Bu cevabın ardından etkinliğimizin 2. aşaması sonlandı ve son aşama için Kriptobi topluluk üyeleri tarafından ‘’Canlı Soru-Cevap’’ aşaması başladı Dakikalar içinde gelen sorular içerisinden konuğumuzun cevapladığı 7 soru ise aşağıdaki gibi şekillendi.

 

AŞAMA 3 (Topluluk üyelerinin canlı soruları, Konuğumuzun cevapları)

Canlı Soru 1. Kripto ekosisteminde yol alırken Crown tokenlerinizi büyük borsalarda listelemeyi mi yoksa güçlü bir topluluk oluşturmayı mı amaçlıyorsunuz? Lütfen nedenleriyle birlikte açıklar mısınız?

David.  İkisi arasında seçim yapmamız gerektiğini düşünmüyorum ve ikisine birden ulaşmaya odaklanmalıyız. Oyunlarımızı oynayan ve ekosistemimizin büyümesine yardımcı olan aktif bir topluluğa sahip olmak, iyi bir oyun platformu oluşturmak için çok önemlidir. Aynı şekilde, jetonumuzun mümkün olduğunca çok sayıda yerleşik borsada mevcut olması, aynı zamanda iyi bir likidite, fiyat hareketi sağlar ve ayrıca yeni kullanıcılara ulaşmamıza yardımcı olur!

Canlı Soru 2. Platform güvenliği ile ilgili bilgi verir misiniz? Akıllık sözleşmelerinizde herhangi bir risk var mı? Test sonuçları nelerdir?

Nicky.  Tüm akıllı sözleşmelerimizin güvenliğini sağlamak ve tüm müşteri verilerimizin meraklı gözlerden uzak tutulmasını sağlamak için dünyanın en iyi denetim firmalarından bazılarıyla birlikte çalışıyoruz. Birkaç blok zinciri oyununu ve akıllı sözleşmeleri de herhangi bir sorun olmadan başarıyla başlattık, bu nedenle geçmişimiz kendi adına konuşuyor.

Eğlenceli bir not, denetçilerimizden biri olan CertiK’in akıllı sözleşme geliştirmemizdeki kalite seviyesinin şimdiye kadar gördükleri en yüksek seviyelerden biri olduğundan bahsetmesidir, bu nedenle bazı iyi geliştirme uygulamaları kapsamında web sitelerinde bizi öne çıkarmaya karar verdiler, akıllı sözleşmeler için. Dapp’lerimizin güvenle kullanılabileceğinden ve fonların korunacağından emin olabilirsiniz.

Daha fazlasını buradan okuyun. (https://medium.com/seascape-network/seascape-is-improving-the-quality-of-your-safety-with-certik-cf26beab22c2)

Canlı Soru 3. Sahip olduğum NFT’leri asla satmadım. Platformunuzda NFT stake aktif olacak mı ve bunun için ödüllendirme olacak mı?

David.  Oyunlarımızdan biri, bahse girenlere oldukça cömert ödüller sağlayacak bir NFT stake oyunu olacak. Bununla birlikte, bu oyundaki bir püf noktası, NFT’lerini hissedenlerin ödülleri talep ederken onları yakmak zorunda kalacaklarıdır; bu, kullanıcıların NFT’lerini ödünç vermesi, talep etmesi veya elinde tutması konusunda zor bir karar olması gerektiği anlamına gelir.

Canlı Soru 4. Uluslararası bir proje misiniz? Kısıtlama uyguladığınız yerel topluluklar var mı?

David.  Evet, ekibimiz Çin, Vietnam, Japonya, İsveç, Slovenya, ABD ve daha fazlasından oluşuyor! Ayrıca oyunumuzu çoğu büyük dilde yerelleştirmeyi planlıyoruz ve dünyanın her yerinde topluluklar oluşturmak istiyoruz.

Canlı Soru 5. Projenizin başarılı olacağına dair güveniniz nelerden kaynaklanıyor?

David.  Oyun endüstrisinde 10 yıllık deneyime sahibiz, 3 yıllık blockchain dapp’leri geliştirme, oyun geliştirmek için harika bir yaratıcı süreç ve Binance, LD Capital ve daha birçok saygın yatırımcıdan yatırım aldık. Bu, topluluk oluşturma çabalarımız ve merkezi olmayan ekonomilere adanmışlığımızla birlikte, Seascape’in potansiyeli hakkında iyi işaretler!

Canlı Soru 6. NFT Brawl Game, Seascape’te NFT çıkarmak için ana yol olacak gibi duruyor. Ancak bunun nasıl olacağını bize açıklar mısınız? NFT yaratmak için gerekenler nelerdir?

Nicky.  NFT BRAWL adlı oyunda kullanıcılar, rastgele kalitede NFT elde etmek için Crown harcama seçeneğine sahipler. Bu oyunda herhangi bir oyuncu, NFT yapmak için dilediği miktarda harcamayı seçebilir. Bu Taçlar, daha sonra Paywave sistemimiz aracılığıyla sahiplere yeniden dağıtılmak üzere topluluk havuzunda kilitlenecek. Bu, kullanıcıların Seascape platformunda Crown harcaması gereken birçok seçenekten biridir. Ancak, Kronların nasıl ve ne zaman harcanacağı tamamen kullanıcıya bağlıdır.

NFT BRAWL’da basılan NFT, daha sonra STAKING SALOON olarak adlandırılan NFT stake oyununa benzer bir şekilde çalışır. Bir kullanıcı bir NFT’ye sahip olabilir ve Taç kazanmaya başlayabilir. APY boyut olarak önemli olacaktır. Ancak buradaki püf noktası, Crown’ları talep etmek için NFT’nin yakılacağıdır. Bu, kullanıcının bir karar vermesi gerektiği anlamına gelir: “” Ödül almak için şimdi talep edip NFT’lerimi kaybeder miyim? “” Veya “Maksimum miktarda ödül almak için etkinliğin sonuna kadar mı bekleyeceğim?” ” Bu, kullanıcıların ödüllerini talep etmeden önce iki kez düşünmelerini sağlayacaktır, biz de bunu istiyorduk.

Ayrıca size NFT BRAWL’dan bir gif göstermeme izin verin! Daha fazla Seascape NFT oyunu için bizi izlemeye devam edin.

Canlı Soru 7. Çoğu yatırımcı, DeFi projelerini hızlı ve büyük kazançlar sağlamak için tercih ediyor. Her türden yatırımcıyı ikan etmek için ne gibi sebepleriniz bulunuyor?

David.  DeFi, dijital ekonomide yeni bir çağ açacak ve DeFi’yi oyunla birleştirmek için Seacape ağı oluşturuldu. DeFi’yi dünyanın her yerinden 2 milyar oyuncu için erişilebilir hale getirecek, endüstrimizde devrim yaratacak ve her yerdeki oyunculara likidite getirecek bir çok oyun geliştirmeyi planlıyoruz!

 

Bu cevabın ardından 3. aşamanın ve tüm etkinliğin sonuna geldik. Değerli konuklarımıza, nazik teklifimizi kırmadıkları ve topluluğumuza katıldıkları için teşekkür ediyoruz.

Kriptobi topluluğundaki diğer etkinliklerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’dan (Kriptobi (@kriptobi) / Twitter ) takip etmeyi unutmayın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir