
Bitcoin madencilerinin kullandığı enerji miktarı günümüzde artık bir ülkenin kullandığı enerji miktarı ile aynı seviyede.
Arjantinin kullandığı enerji miktarı ile Bitcoin madencilerinin kullandığı enerji birbiriyle aynı güçte. Her geçen gün artan madenci sayısı devletlere enerji konusunda endişe veriyor. Çok yakın bir tarihte artık tümüyle madencilerin yenilenebilir enerjiye geçmesi gerekiyor.
On yıldan biraz uzun bir süre önce Bitcoin sadece kripto konusuna ilgi duyanlar arasında popülerleşen bir teknoloji olarak çıkan Bitcoin şu anda piyasa değeri olarak dünyanın en değerli dokuzuncu varlığı haline geldi.
Bitcoin Ortalama Bir Ülke Kadar Elektrik Kullanıyor. Bitcoin’in kullandığı ağ için gereken işlem gücünün gerektirdiği enerji şu anda Arjantin’in ülke olarak kullandığı enerjine miktarına ulaştı. Bu da çevresel bazı endişeleri beraberinde getirmiş gibi görünüyor.
Cambridge Üniversite’nin yaptığı çalışmalar Bitcoin’in yıllık 121 terawatt/saat enerji kullandığını tespit etmişti. Bu da eğer Bitcoin bir ülke olsaydı elektrik tüketimi açısından dünyada tüketimi en yüksek olan ilk 30 ülke arasına gireceğini gösteriyor. Aslında bitcoin ilk üretildi günlerde bile bu sorun mevcuttu.
Bitcoin’i ilk olarak geliştiren isim olan Satoshi Nakamoto ilk Bitcoin transferini Hal Finney’e yapmıştı. Bu transferden yalnızca iki hafta sonra, 27 Ocak 2009’da ise Hal Finney gelecekte Bitcoin’in yaygınlaşmasının karbondioksit salınımına etkisi hakkında bir tweet atmıştı.
Bitcoin’in bu şekilde devam etmesi ilerde bir çok yatırmıcıyı farklı kripto paralara yönlendireceğinden ve gelecekte fosil yakıtlarından ortadan yavaşça kalkmasından ötürü artık yenilenebilir enerji BTC için zorunlu hale gelebilir.