Bitcoin Almak için 5 Geçerli Sebep

  • Kriptobi
  • Ekim 20, 2019
  • 0
  • 387 görünümler

Bitcoin gün geçtikçe herkes tarafından duyulmaya ve yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu derece hızla yayılan bir para biriminden kaçmak elbette saçma olacaktır. Para birimi diyoruz çünkü artık para birimi olarak birçok döviz sitesinde bile dolar, euro, altın ve bitcoin şeklinde gösterilmektedir. Peki neden bitcoine sahip olmalıyız genel olarak bir bakalım. 

Herkes Teknolojisini Kullanmaya Başlıyor 

Kripto paralar yaygınlaştıkça birçok şirket ya da proje kendi kripto parasını çıkarma yolunda ilerliyor. Blockchain teknolojisinin çok değerli oluşu nedeniyle sağlık, eğitim, siyasal dahil birçok alanda blockchain teknolojisi kullanılmaya başlanıyor. Doğal olarak bu alanlardaki kişilerde blockchain teknolojisini kullanmak adına kendi kripto paralarını çıkarma yoluna gidiyorlar. 

Kurumsallaşma Yolunda İlerliyor 

Kripto para haberlerini takip edenler zaten fark etmiştir. Yavaş yavaş bazı ülkeler bitcoin’i para birimi olarak kabul ederek memurlara dahil birçok alanda maaş olarak ödeme yapılabileceğini duyurdu. Hatta inanıyoruz ki eğer bu hacklenme, siber saldırılar gibi kötü olası durumların önüne geçilebilirse ya da en aza indirilebilirse kurumsal firmaların ve özel sektörün ilgi odağı olma durumu en az 3 4 kat hızlanacaktır. 

Dünya Üzerinde Ortak Para İhtiyacı 

Ülkeler ticaret yaparken dolar, euro gibi para birimleri ile ticaret yapmaktadırlar. Fakat bunun sorunları olabiliyor. Mesela dolar üzerinden konuşalım. Dolar ile ticaret yapacakken ABD istediği gibi kendi parasına müdahale edip durumu kendi lehine çevirebiliyor ve fiyatları sıkıntıya sokabiliyor. Bu yüzden Türkiye Merkez Bankası da dahil olmak üzere birçok ülke ve bankası blockchain çalışmaları yürütmeye başladı. Belkide bitcoin veya ülkelerin kendisi için çıkardığı kripto para birimleri birkaç yıla ülkelerin ticarette kullandığı önemli bir para birimleri haline gelebilir. 

Bitcoin’in Öncü Kripto Para Olması  

Bitcoin kripto paraların öncüsüdür. Peki neden öncüsüdür? Çünkü ilk çıkan kripto para bitcoindir ve blockchain teknlojisini bitcoin ile tanıdık. Bitcoin şu an da bütün borsalarda işlem görmektedir. Siz eğer rastgele bir borsaya üye olup kripto para almak isterseniz belki ADA, LTC vs. alamayabilirsiniz yani borsada işlem görmüyor olabilir fakat btc kesinlikle vardır. Bu sebeple bitcoin kesinlikle diğer paraların atası olarak artışına devam edecektir. Aynı zamanda piyasada ki birçok fiyat dalgalanması bitcoinin fiyatına bağlı olmaktadır. 

Sınırlı Sayıda Olması 

Bitcoin ilk çıktığı zamandan bu yana ciddi yol kat etmiştir. Fiyatı bazen çıkıp bazen düşüyor olsada genel anlamda baktığınızda sürekli yükselmektedir. Bunun sebebi miktarının sabit ve çok düşük olması. Bu sebep aynı zamanda bitcoini  iyi bir yatırım aracı kılmaktadır. Bitcoin aldığınız zaman ledger wallete atarak uzun yıllar bir başka aracıya ihtiyaç duymadan tamamen güvenli bir şekilde saklayabilmeniz onun uzun yıllar yatırım aracı olarak tutulmasını sağlar. 

Sınırlı olan şeyler genellikle değerlenir ve bunun sebebini bir örnekle şöyle açıklayabiliriz. Bir kalemden 5 tane var ve 3 alıcısı var. Bu 3 alıcı kalemin çok kullanışlı olduğunu söylüyor ve diğer alıcılarda bu kalemden almak istiyorlar. Artık 5 kalemin 10 alıcısı vardır. Peki Şimdi Ne olacak?  Bu durumda o 20 alıcı 5 kalem için kıyasıya fiyat mücadelesine gireceklerdir ve kaleme sahip olmayan alıcılar, kaleme sahip olan alıcılara duymak istedikleri fiyatı söyleyerek kalemi ondan alacaklardır. Aldığı fiyata satmayacağına göre ilerde kalemi sattığına pişman olan alıcı bu sefer önceki sattığı fiyatın daha üstüne teklif vererek geri almak isteyecektir. Bu yüzden sınırlı sayıda olan mal sürekli değerlenmekte olacaktır. Tabi bu örnekteki kalem kullanışını yitirse alıcılar düşer, fiyatta düşer. Bu mantıkla blockchain teknolojisinin de ciddi derece sorunlar oluşup insanların artık bunu kullanışsız görmesi durumunda aynı durum yaşanacaktır. 

Ek olarak 5. maddede anlattığım örnekteki olayı daha iyi anlamak isterseniz burayı tıklayarak Kripto Paralar ve Fiyat Mekanizması adlı diğer yazımıza göz atabilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir